Sjukvården och flyktingströmmarna…. | Sverigedemokraterna i Västervik

Sjukvården och flyktingströmmarna….

I dagens Västervikstidning, läs här,  står att läsa att stora strömmar av flyktingar lär komma till länet den närmaste tiden. F.o.m 1 jan 2014 kan migrationsverket besluta att placera ut flyktingarna i vilken kommun som helst i landet, oavsett om man kan ta emot eller inte i enlighet av ett lagförslag, som antagits av 7-klövern och som då träder i kraft vid årsskiftet.

I Västervikstidningen, främst i pappersupplagan, så ondgör sig flyktingar över att vården är usel här i Sverige, och att de inte får hjälp med detsamma? Vem får det egentligen?Vad gör dom då här? Den 22 maj 2013 beslutade Sveriges Riksdag att ge subventionerad vård till illegala invandrare, sk papperslösa. En lag som trädde i kraft 1 Juli 2013….då var det bråttom minsann, men att göra något åt den jättestora ungdomsarbetslösheten t.ex, det förmår man inte i en hast! Sjukvår o Tandvård 2013

Landstinget går på knä i länet, och den röd/gröna majoriteten har beslutat om en skattehöjning med 50 öre per intjänad hundralapp som man menar behövs för att fullfölja de satsningar i vården som det har beslutats om, istället för att skära ned ytterligare.
Visste beslutsfattarna i Landstinget att det skulle bli en anstormning av asylsökande, när detta beslut om skatten togs? Beror skattehöjningen egentligen på att lagen om att illegala osv ska ha rätt till närmast kostnadsfri vård? Vet allmänheten om att landstinget t.ex upphandlat tolktjänster för 33 miljoner kronor eller att kostnaden för sjukvård för asylsökande uppgick till ca 42 miljoner kronor under 2012 i Kalmar Län?
Samtidigt finns en mkt stor del av den svenska befolkningen som sällan eller aldrig går till t.ex tandläkaren, därför att det är för dyrt, och taket för reducerad avgift ständigt höjs både för mediciner och annan vård i högkostnadsskyddet.

Ska vi behöva ha det så här? Varför ska flyktingar ohämmat prioriteras före våra egna, när det finns fattigpensionärer som inte ens får den vård de verkligen förtjänar på ålderns höst?
Ladda gärna ner och läs det media mörkar/undanhåller allmänheten om allt detta. (PDF)

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.