Ukna skolas nedläggning…Då hettade det till… | Sverigedemokraterna i Västervik

Ukna skolas nedläggning…Då hettade det till…

Måndag 27 maj så hölls för omväxlings skull KF-mötet i Loftahammars bygdegård. Ett mkt trevligt och vackert beläget samhälle i norra delen av kommunen.

Efter div avklarad formalia, så kom till slut punkten upp rörande Ukna skolas vara eller icke vara i framtiden, och då hettade debatten till ordentligt.
Läs artikel i VT Här!!

Centern, Miljöpartiet, Välfärdspartiet Socialisterna, Vänstern tillsammans med oss SverigeDemokrater motsatte sig en direkt nedläggning av skolan, utan att invänta skolinspektionens beslut om att den ska kunna bedrivas i privat regi framöver, och tills dess drivas vidare av kommunen.
Det var alldeles för dyrt tycker majoriteten, och efterlyser hur detta skulle finansieras. Det var då Bosse från SD gick upp och föreslog att man gott kunde ta pengar från SFI och modermålsundervisningen, som vi menar, inte gör någon som helst nytta som det ser ut idag.

Det skulle ha kostat 1,25 Mkr extra att driva Ukna skola under den ytterligare termin de behöver, medan kommunanslagen för SFI 2013 höjdes från 1,8 Mkr till 3,4 Mkr , samt att modersmålsundervisningen budgeterats för 4,2 Mkr 2013, sammanlagt alltså 7,6 Mkr.Vi anser att kommunens kärnverksammheter är viktigare, och det var då det tog hus i h-e och MP:s talare Akko Karlsson bl.a menade att citat: – Vi skulle vara tacksamma över demokratins ödmjukhet, att främlingsfientiga partier mfl ( hon syftade på SD såklart ) fick möjligheten att vara med i allmänna val, typ. Vidare att det var skrämmande att vi ställer landsbygdsbarn mot invandrarbarn? Vad vi vet så är det vuxna som läser på SFI…
Det här får oss att tänka på följande artikel: (källa: Avpixlat )

Lindesberg sparar in på skolor och barnomsorg för att ha råd med massinvandring

MASSINVANDRINGEN I Lindesberg, som på så många andra orter, går den kommunala ekonomin back, och även här är en stor förklaring till detta den svenska massinvandringen. Nu tvingas man göra tuffa besparingar på den offentliga servicen genom att lägga ned skolor, stänga delar av barnomsorgsverksamheten, bomma igen familjecenter osv. Man försöker också ta dessa beslut under största möjliga tystnad för att undvika protester bland kommuninvånarna. (slut citat )

Vi tycker oss se paralleller till detta även i Västervik, och så kan vi inte ha det!!! En skola är en av huvudmotorerna i en levande landsbyggd…….

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.